Sunday, May 31, 2009

birthday celebration for mamat

semalam ialah kitorang semua keluar ke alamanda, putrajaya utk celebrate birthday mamat yang ke-17.. iyoooo, dah bosar panjang adik aku sorang tu huh.. dulu masa die kecik2, aku ler ngendong-tukar nepkin-babysit adik2 aku termasuk ler diorang tuh.. yelah, aku nak suka tolong mak aku.. pastu pulak time2 tu umur tengah meningkat remaja.. mak aku tukar nepkin adik aku, aku pon nak jugak buat... gatai kannnnnnnnnnnn..

so aku gerak dari bangi (rumah sewa) sebab sebelum tu nak pegi wedding member sekolah rendah aku, intan yang bertunang bulan 2 haritu.. lepas wedding tu, tukar baju dengan pantas (kerna cuaca sungguh panas ye) dah terus zass ke alamanda, jumpa diorang yang lain..

mama, alim, widad, semai n mamat yang ondway dari rumah BSP

budak LV lover n budak future pemain rugby allblack

budak laura wannabe (pengaruh sinetron upik abu laura).. die memang suka amik gambar ok!!! tapi malangnya amik gambar sendiri.. aduh..
so kitorang pergi lunch di nandos.. aku pon makan lagi sebabnyer masa kat kenduri sebelum tu makan sket aje.. malu (sila muntah).. hahahah.. pulaknyer semai order tuk aku yang hot peri-peri.. sambil nangis2 n selsema aku makan ayam nandos tu pasal podehhhhh giiiillllooooo!!!

mama dengan gadjet terbaru beliau.. finally dah pandai pakai.. hehe

habis aje food die, terus kuarkan psp sambung main fifa 2009

"ibu sayang mamat!!!" sambil cium... kitorang dengan capat n pantas snap gambar nie.. yelah, mamat tu bukannyer nak kasi orang peluk / cium / pegang / manja2 ngan die.. konon2nyer control macho.. haha
sekali lagi berjaya mencium budak bakal pemain rugby allblack ni masa kitorang main bowling.. hahahahaah.. time nie lagi malu sebab orang lain lane kiri kanan suma tengok.

eh, pemin rugby tukar jadi pemain bowling?

ada saloon pulak tengah2 bowling tu
lepak2 kat anw
aiman baru datang..
nape ko semai?
me n laura wannabe

mama
pictures before heading home..









bday boy wif the present - dumbell 20kg.. ni kalo tak tambah muscle aku tatau lah

mesti pelik kan nape kejap panggil emak kitorang mama, kejap panggil ibu, kejap mum / mummy.. sebabnyer adalah:

1st generation - aku + aiman + semai = panggil mama
2nd generation - mamat + widad = panggil ibu
3rd generation - alim = panggil mum / mummy

ikut generations you all!!!

tapi untuk bapak, kitorang panggil ayah / daddy / dad aje.. mane yang sempat.. tak ikut generation pon takpe..

mane lebih konfius? mak bapaknyer konfius ke anak2? aku rasa mak bapak kot sebab kadang2 lupa nama kitorang.. hahaha.. maklumlah, anak2 ada 6 orang je, tapi sekali kumpul mcm 60 orang.. sila jawab!!!

5 comments:

miss emyliza said...

uiksss... bestnyer cik aliaa... wah2... siap kena ciyum lagi tuh... haha... hepi family kan... tak kesah lah panggil aper.. tapi memang mak yg akan konpius, anak mana yg panggil dier aper... mesti tersasul kan,kan,kan,...

julie^beth said...

emy : tersasul itu haruslah.. hehe

suhaila-ab said...

nanti kirim salam kat mamat...selamat hari lahir..bukan hari jadi..nanti kalau nak tau hari jadi dier kena tanya mama korang hahahah!!!

mugiwara said...

weh~
kena ada sorang panggil mak,
sorang panggil umi...
baru lengkap we~

hah. nak lebey lengkap panggil amma~

haha~kalau dia tak ngaku anak jgn salahkan aku ye~
haha.

ZiLa said...

best tgk family u...
sporting jer...