Monday, September 24, 2012

Saturday - Cooking day?

 salah sorang kawan baik aku dari uitm, Atiqah namanya. well, ni geng camping and menseronokkan diri. juga geng kaki makan juga masak-masak.

sabtu lepas dia datang rumah. so kami masak-masak...

ape yang telah kami masak?

butter cupcake + choc chip (cupcake pemalas, ginilah rupanya) - sebelum bakar

butter cupcake - lepas dah bakar. tunggu sejuk

dough pizza. atiqah uli dari scratch.

mini fruit tartlets punya casing. buat from scratch. dapat banyak pulak tu...

ready untuk letak topping atas pizza

guna tomato puree je... senang..

casing fruit tartlets dah siap bakar

topping with chicken slices, capsicum, mushroom

of course mesti letak mozarella cheese on top of everything

pizza dah siap bakar!

fruit tartlets dah siap hias

jom makan pizza!
so, kami masak :

1) pizza
2) fruit tartlets
3) butter cupcake with choc chips
4) chicken wings bakar (nandos style) - no picture. lupa nak capture.
5) nasi goreng - no picture as well

yang kami tak masak :
1) jambu batu (haritu beli kat tapah)
2) air nescafe (maisa buat masa dia datang rumah)

makan dan makan je kerjenye... siap ada lebih untuk aku punya berbuka puasa on Sunday. which was my last day of ganti puasa... alhamdulillah, dah settle puasa tahun ni. I have to ganti total of 11 days, inclusive the non allowable period of puasa and sakit viral infection masa menjelang shawal.

recipe? alamak, recipe rendang minang haritu pon tak sempat nak post... jap eh jap eh...

4 comments:

Shiema said...

terliur daku di sini especially tang pizza tuh....bile nak delivery ke shah alam? wakaka

haslina said...

aliaaaaaaa, bestnya ada member masak2.

terliur gitu.
jimat dan puas hati bila sudah pandai masak sendiri kan.

aliaaroslan said...

@Shiema kene call pizza hut delivery nampaknya. hehehe...

aliaaroslan said...

@haslina barulah kita tau kenapa kadang2 kat kedai, rasanya tak sesedap masak sendiri.