Friday, December 23, 2011

1 2 3 Breath...


yang putih dan biru tu sama kandungan dadahnya.

yang coklat tu, up sikit dose dadahnya.

so far pakai yang coklat tu, dah 2 pagi aku tak short of breath. alhamdulillah.

tapi, masih perlu elakkan perkara / benda / suasana yang akan trigger asthma aku.


selamat maju jaya kepada saya!

10 comments:

Syaliza Abdul Rahman said...

get well, soon!

Anggerik Berduri said...

take care sis.. musim sjuk ni mudah kne asthma attack kan.. :)

DrSinga said...

yang coklat tu.. preventer
yang putih.. biru tu.. reliever


kumur mulut ya.. lepas pakai yang coklat tu..( sebab ia steroid)

aliaaroslan said...

@Syaliza Abdul Rahman so far alhamdulillah dah 3 hari tak kene. thanx kak sya..

aliaaroslan said...

@Anggerik Berduri thanx.. tapi yang trigger asthma kita bukan sejuk, tapi habuk.

aliaaroslan said...

@DrSinga ooo. Dr tu cakap dose dia lagi tinggi. thanx for the info, Dr.

baik... saya akan kumur :)

haslina said...

dear - semoga sihat kembali seperti biasa ye Alia.

aliaaroslan said...

@haslina thanx kak haslina. aliaa rasa sebab cuaca tak menentu skrang ni. kejap2 jerebu.

myfirdz said...

salam knl...

sama la mcm sy.. still kna bwa bnda alh ni ke mna2..

aliaaroslan said...

@myfirdz salam :) takpe, janji kita jaga diri sendiri.