Tuesday, April 12, 2011

wajib makan

tiba-tiba nak promote tempat makan ataupon makanan best-best kat taiping ni kan. 
kalau yang rajin jalan-jalan sekitar taiping ni, boleh singgah kat kedai roti di Simpang. kedai ni memang mengamalkan cara buat roti dan membakar roti kaedah tradisional.


roti paling famous kat kdai ni ialah roti keras ni. ada perisa biasa dan manis. 
tapi yang manis selalu cepat habis.


kedai ni betul-betul depan perkuburan Simpang.


ini tempat arwah tok dan tokwan saya disemadikan.


kedai ni tak pernah renovate pon. hanya baikpulih sahaja.

dan turut menjual kek batik marvelous! RM1 sekeping.


kalau masuk ke bandar taiping, terus menuju ke kawasan kedai makan belakang balai bomba taiping.
sebab ada yong tau foo terfamous!!


kalau masuk tempat deretan kedai yong tau foo, kedai dia yang ke-2 dari jalan besar.


kuah sangat sedapppp


lepas tu jalan lagi ke kawasan belakang hospitak taiping, berhampiran sekolah menengah king george.
ada cendol dan rojak terbaekkkk


nama kedai dia



ok dah. sila drool

14 comments:

DrSinga said...

kenapa saya tak terjumpa tempat ini semasa saya jelajah Tepen hari ituuuu!!!

haslina said...

gamaknya perlu ke taiping lagi la nie.

fotolumayan said...

sodapnyerr cendol kanns.. ehehe

DeLancrettLurpak said...

huiiiii!! bile la kami nak pi niiii!!!

h4ni3 said...

ini suda jadi blog jalan2 cari makan ni
hehehe

aliaaroslan said...

@DrSinga

next time kalau nak jelajah lagi, boleh contact saya. boleh bawak ronda2. actually tempat2 yang tak femes, lagi sedap makanannya..

aliaaroslan said...

@haslina

wajib kak.. jom datang!

aliaaroslan said...

@fotolumayan

saya suka yang cendol biasa. tak suka campur2 kacang ke, pulut ke. sebab lagi original rasanya!

aliaaroslan said...

@DeLancrettLurpak

takpe kak, pejam celik bulan 7 kejap aje tuh. jom datang bila balik nanti.

aliaaroslan said...

@h4ni3

sebab makan tu hobi, Dr. hihi

nukilanaffiza... said...

best nye makan2 nih...lapar dah ni...

aliaaroslan said...

@nukilanaffiza...

kita kan peminat makanan tegar! hehe

Mohd said...

Ada no tel kedai roti ni tak?

Mohd said...

Ada no tel kedai roti ni tak?