Dapatlah 3 bekas ikea tu ha. Maafkan lah rupa parasnya yang sungguh takde standard untuk masuk pasaran Giant. Jangan cakap Giant, kalau letak kat pasar malam pon belum tentu laku. Hahahaah..
Anyway, aku guna resipi yang kawan UPM aku kasi. Aku copy sebijik-sebijik macam whatsapp yang dia hantar. Here goes...
1 cawan margerin
1 cawang gula icing / halus
2 biji telur
sedikit essen vanila
sedikit pewarna kuning (aku tak letak)
1 cawan tepung custard
1 1/2 cawan tepung gandum
1 1/2 cawan tepung jagung
Kaedahnya:
Pukul margerine + gula sampai kembang.
Masukkan telur + esen vanila + pewarna. Pukul lagi.
Masukkan tepung satu persatu sambil gaul rata.
Kalau adunan melekat kat tangan, tambah sikit tempung sampai doh tak melekat di tangan
Masukkan dalam acuan samprit, tekan atas dulang.
Actually yang semangat sangat nak buat samprit ni sebab mother dah sebut-sebut. Pulaknya kat office, geng menjual kuih raya ni takde pulak yang jual kuih samprit ni. Itu yang buat tu.
So, ape lagi. Silalah cuba. Shape tu kena practice lagi lah nampaknya.
0 comments:
Post a Comment