Camne kaedahnya?
Guna sebungkus tepung cucur udang adabi. Dalam bekas, masukkan sebungkus tepung bancuhan tu dan udang fresh potong kecik-kecik sesedap hati.
Lepas tu, campur air secukupnya dalam tepung tadi. Adunan tu jangan lembik sangat atau keras sangat, kena just nice je.
Lepas tu, goreng dalam minyak panas yg secukupnya. Macam goreng cekodok tu.
Tadaaa siaplah kuih untuk berbuka. Kalau bulan tak puasa, boleh makan untuk breakfast atau minum petang. Tapi kalau pergi camping, time bila-bila pon boleh. Paling tepat kalau time lapar.
Ok tu je.
Harini mother masak soft shell crab masak rose, makan dengan speghetti. Dah nak habis makan, baru teringat nak ambil gambar. Hampeh kau Aliaa.
Mother, repeat masak please...
Oh esok, nak masak nasi ayam. Nak celebrate birthday Semai. Mak buyung tu bukannya boleh makan sebarangan, paling boleh pon home cooked. Senang kerje you all, kalo tak agak payah nak berbuka puasa beramai-ramai di luar kan.
See you tomorrow Sofea.
0 comments:
Post a Comment