Sunday, June 7, 2015

Mother's day celebration

Planning untuk mother's day celebration ni kami buat dalam whatsapp group adik beradik je. Start planning pon 2 minggu sebelum hari kejadian. Kebetulah aku pergi Australia masa tu, so aku arah-arah je lah Maisa dan Widad untuk beli-beli dan plan-plan.

Kami buat surprise celebration. Ada yang surprise dan ada yang tak surprise. Bab tak surprise nya ialah kami memang janji nak keluar lunch kat Dubuyo IOI City Mall. Malam sebelumnya aku baru sampai dari Oz so kekonon aku cakap la aku craving nak makan sondubu chiggae. So mother seperti biasa melayankan aje.

Bab yang surprise nya, kami order bunga dan belon untuk orang hantar kepada mother masa kami tengah makan. Orang event4u tu dengan slumber dan confidentnya introducekan diri dia sebagai x-student mother. Lepas tu anak dia pon datang bawak bunga dan isteri dia datang bawak belon.

Haruslah Sofea terpaling excited tengok belon. Keh keh keh...










Jeng jeng jeng. Surprise tidak habis di situ sahaja. Kami memang tau mother dah lama nak telekung dari Instagram : Telekung Keeper. So Kitorang pon belilah. Strategi kena bagus, widad beli online dan suruh deliver ke office semai. Aku dah beli mother's day card di Perth so kami pon tulislah.

nak baca card. Sofea dah syok sendiri tu.


itu dia telekung yang diidamkan

Sofea perasan



Kami sambung makan-makan dan jalan-jalan kat dalam IOI city tu.

tak lepas occay, macam dia punya pulak



sibuk dia sama naik dah ber-gopro

Lepas tu kami singgah Dip n Dip makan coklat banyak-banyak sampai pening.

Happy mother's day MAMA. Love you loads. Hope you like the telekung.

5 comments:

drnotts said...

suka suka

SueGinola said...

Bestnya seprais seprais...!!
Happy mothers day to Drnotts...!!..

diyana di said...

bestnya..sapa yg x suka surprise kan..kita dok tgk tudung Alia pakai
mcm biasa kulihat tapi dimana ya? rupenya sama mcm mak kita punya hehehe

aliaaroslan said...

@SueGinola kitorang pon sama naik surprise sebab memang ingatkan orang tu x-student mama.

aliaaroslan said...

@diyana di yezza... kami geng ariani. hehehe...