Sunday, June 7, 2015

I cannot brain this

Semalam. Aku tengah jalan kaki dari 1 site ke site sebelah.

Semuanya aku nampak sekali lalu.

Ada 1 kereta berhenti tepi jalan. Tingkap kereta terbuka sikit, dalam 2 inchi macam tu luasnya.

Tiba-tiba ada asap berkepul keluar melalui tingkap tu.

Aku jeling, oh.. ada seorang lelaki dewasa dalam tu, di tempat duduk pemandu.

Oh... tengah hisap rokok. OK fine.

Aku sengaja jeling seat belakang.

Oh NO... Ada seorang toddler perempuan, umur dalam setahun lebih tengah berdiri di seat belakang.

Aku sambung jeling. Tingkap penumpang sebelah pemandu dan kedua-dua tingkap belakang tak terbuka pun.

Patutlah macam berkabus dalam kereta tu. Penuh asap rupanya.

Well, encik pemandu, yang aku yakin ialah ayah kepada budak tu.

Kalau kau nak bunuh diri, bunuh la diri sorang-sorang (merokok).

Dah kenapa kau nak berjemaah dengan anak kecik kau yang tak tau apa-apa lagi tu.

Seriously.

I cannot brain this.

2 comments:

SueGinola said...

Wahhh....selamba je yek dia dok kepul-kepul asap untuk anak dia??
Iolls pun cannot brain that situation...self-fish sungguh!!

diyana di said...

huhuhu..suami kita smoking jugak dlm kereta..mmg kena sound la kan bukak tingkap..katanya nk stop slowly..we'll see