Tuesday, April 21, 2009

the other day at dad's

pagi2 ialah bangun sahaja, terus mandi capaii baju kurung (pakaian yang sungguh rare utk aku pakai).. siap2 nak pegi wedding makcik aku.. ayah bawak pegi breakfast dulu kat warong salleh (kuala sepetang) yang sangat feymes dengan mee udang itu.. readers sekalian jangan terpengaruh dengan warung yang masuk majalah 3 (kat tv3) haritu yar, diorang tu pakai udang bela.. warong salleh ni pakai udang hidup yang fresh baru naik dari laut.. sape yang dah kne tipu makan mee udang bela RM7 sepinggan itu jangan kecewa yar kerna lenkali kalo korang pegi kuala sepetang n nak makan mee udang, boleh stop kejap kat kedai penipu tu, maki2 dulu pastu teruskan perjalanan ke warong salleh ni utk menikmati mee udang yang sebenar2 ye..

jerawatku sudah kurang atau bedak yang dipakai itu tebal yang amat?
mamat tengah tahan macho, takut peluh2 jantan turun menitik-nitik depan awek meja sebelah

widad mcm besa gedik2 kat ayah.. ada la tu ape bende tah die nak mintak
semai dah buat muka menahan panas
tapinyer oleh kerana kitorang ni dah selalu sangat makan mee udang (everytime balik kampung), so tak berapa heranlah dengan mee udang tersebut.. kitorang lebih enjoy makan mee/kueytiau goreng + cucur udang... jangan jeles yar.. masa tu dh start panas.. sambil2 tu aku dah imagine betapa panasnya time kenduri tu nanti.. tengah bersedia mental n fizikal.. huk huk..

3 comments:

mugiwara said...

huhuhu~
aku nak makan mee udang tu lagi~

warung salleh tu tmpt yg ko bwk aritu keh?

anak tekak aku terngiang ngiang lagi rasa enak mee udang tersebut~

waaa~ [lari lari sebab dah tak tahan nepsu makan~]

haslina said...

lea iyea kea...apa motif operandi diaorang duk up kan warong makcik tu pulak..ish ish ish

nasib ada kisah benar dari miss julie^beth...klu tidak..layan2 buta jea makan sepinggan rm7..

julie^beth said...

mugi - bukan, yang tu warung pakcik li. yang ni warung salleh.. tapi rasa die lebih kurang aje.. pakcik li die tak jarang buka kedai skrang ni sebab tak sihat.. nasib ada backup dari salleh.. hehe.. biler kite nak g lagi?

kak haslina - sebab kadai tu kedai mee udang yang first kalo jalan dari jalan besar.. so die amek kesempatan.. tak baik kan bisnes makan dengan niat tak baik.