Tuesday, December 4, 2012

Winter in Korea - Day 1 - KUL to ICH

Date : 28 November 2012

flight saya dan mamat pada 29 Nov 2012 jam 1pagi. so aiman, miza dan lana hantar kami ke airport lepas isya' 28 Nov 2012. aiman tinggalkan kereta dia di vista dan bawak kereta mother untuk hantar kami ke LCCT. kami naik AirAsiaX. 

sibuk anak dara ni ikut mencangkung

busynya bawak botol air bagai



mamat ambil chance le tu

beg kami


sementara kami check in luggage, aiman, miza dan lana pergi ke old town dulu order makanan siap-siap. ini first time kami makan di old town white coffee kat lcct ni. rupanya oldtown kat sini self service. tulis order, pergi kaunter bayar dan barulah makanan dihantar.

lana lapar...



ko nak ape mamat?

euwww


tak lama lepas tu atiqah dan mai pon sampai. so aku join duduk meja sebelah dengan diorang.




atiqah sorang je order air panas.

nampak taring mai tak?

aku order tuna sandwich je
lepas makan-makan, borak-borak, diorang pon bergerak balik. kami pon terus masuk ke departure hall.

masa nak lalu imigresen tu aku punyalah nervous. mane tau tiba-tiba tak lepas sebab kene blacklist pasal ptptn. walaupon aku bayar je everymonth, tapi cuak tetap cuak. alhamdulillah lepas.

sampai di gate, orang pon dah start boarding. kami lepak dulu tunggu orang reda.

calling2 girlfriend ler tu...
pergerakan untuk boarding flight agak perlahan. rupanya hujan. so kene tunggu orang airasia bawak payung etc etc.

flight was smooth. cuma ada budak korean duduk belakang saya yang suruh saya tegakkan kerusi saya sebab dia nak tidur di meja depan dia tu. saya cakap, saya turunkan kerusi tak effect pon dia boleh tidur ke tak dan pakai ayat "this is my space, your space is at the back". lepas tu terus dia tak berani nak suruh saya tegakkan kerusi.

landing pon smooth. landing je, terus nampak banyak korean air flight di runway. yup, we are in korea....

11 comments:

Dr Singa said...

kirim salam kat Mother!!

Raihana Rr said...

my next trip to korea is on Apr'13. please update byk-byk k. boleh jadikan panduan.

p/s: mcm pernah nampak awak. bdk kliuc ker?

haslina said...

seronoknya...jumpa mother dan sekali leh bercuti.

aliaaroslan2 said...
This comment has been removed by the author.
aliaaroslan2 said...

@Dr Singa mother kirim salam balik... :)

aliaaroslan2 said...

@Raihana Rr ada banyak lagi post pasal trip ke korea. boleh baca di http://aliaaroslan.blogspot.kr/search/label/Korea%20Trip%20%28Summer%29. atau tengok label Korea Summer Trip. Saya akan update lagi...

Saya kerja di kliuc.

aliaaroslan2 said...

@haslina dua-dua seronok.. berbeku siap ni kak. lama tak merasa winter.

Su Ginola said...

Dah selamat sampai 'kampung' yek...hihihi...^_^...selamat bercuti...
Congrats for new anak buah juga...^_^

Raihana Rr said...

@aliaaroslan2ye ke.... saya bekas student kliuc....

aliaaroslan2 said...

@Su Ginola thanks sue... kampung korea ni sejukkkkk...

aliaaroslan2 said...

@Raihana Rr saya lecturer geomatic engineering. dulu under school engineering, sekarang under school architecture