Monday, December 2, 2013

out but not about...

biasanya orang akan tulis "out and about bla bla bla...". aku ialah out and not about. sebab apa?

sebabnya, asal out je, sebab nak makan. nak makan je, akan out but not about. maka, apekah jalan penyelesaian untuk masalah suka makan ni?

aku teringat kak filla ada tulis di blog dia masa dia pergi program yang ada sazzy falak, sazzy falak cakap "i love to eat and i love to exercise. that is how i keep my body fit". gituuuu kan.

apekah yang direpekkan ni?

well, recently widad ialah telah memberi jalan penyelesaian terhadap aktiviti exercise di rumah kami ni. oleh kerana malas nak bertreadmill, maka widad pon cari video exercise / workout di youtube dan download. aku pulak kalau treadmill 2km sekalipon, peluh takdelah berjujuran

bersungguh-sungguh lah kami ni berworkout. sampai hari-hari pon alim kenap lap lantai rumah ni sebab kami duk buat sit up sampai berpeluh. amboi, cerita kemain lagi. belum pumping tunggang terbalik lagi.

ok jugak sebab bila buat cardio exercise 40 minit, berpeluh sakan.

yang bagusnya widad dan alim tak pernah nya komplen. aku je yang selalu cakap "ma, boleh tak pendekkan kepada 2 minit". dasar mengada kan.

last week start pergi swimming balik. walaupon swimming kat uniten tu kena bayar RM5, aku sanggup. dulu swimming pool kat rumah ni boleh lagi nak berswimming. tapi setahun dua ni penuh dengan orang berkubang. apa kau ingat ini jakuzi? jakuzi kena ada efek air buih2 dan warm. barulah jakuzi. kan kan?

salah satu usaha mengembalikan stamina. aku bukan kategori atlet tapi nya...

4 comments:

Ms Haslina said...

wow, sangat menjaga kesihatan. bagus..bagus.

p/s akak ni ntah bila nak beriadah.
huhu.

Wak Gelas said...

wak pon dh lama x maen swimpool jugakks.,ahhKs

aliaaroslan said...

@Ms Haslina berkejaran dengan 4 comel kat rumah tu pon akak dah berpeluh, konfem!

aliaaroslan said...

@Wak Gelas wan main daki mendaki je sekarang. lagi best!