Thursday, February 5, 2009

episode 2 : janda baik

ha.. ini adalah sambungan citer camping janda baik yer...

so peserta2 yang pergi adalah :
  1. aku lah
  2. encik ptd - abg fariz lah
  3. ayoi lah
  4. cik ptd 1 - kak pac lah
  5. cik ptd 2 - kak rad lah
  6. afiq lah
  7. apit lah
  8. kak jaja, kakak kepada kak jaja, abg fendy n 2 orang anak lah
  9. kak khairul, ipin, 3 orang anak n 2 orang anak buah lah
  10. itu je lah

tapi banyak aku masukkan gambo lah yer.. nasib encik ptd dah kasi gambar.. kalo tak kne tunggu lagi yu all..

1) ini ayoi enterframe ketika makcik lemang nak bungkus lemang tuk kitorang...

2) aku hanya tengok sahaja ketika makcik itu gigih membungkus.. haha

3) huwaaaaaaaaaaaaaaaa.. jatuh cinta pandang pertama.........

4) jambatan-gantung-buluh.

5) kami menchomelkan diri.. haha

6) tengok apa yar?

sampai2 aje kat campsite, kerje kitorang amek2 gambar.. hahahhaa.. best woo.. dahtu tolong diorang suma turunkan barang2 makanan n tolong potong memotong.. aku rasa champion potong memotong adalah Kak Rad sebab sambil potong2 pon bleh makan anggur gaya firaun OKKKKK.. hahahaha.. pastu orang laen dah surrender lama dah potong memotong nie, die bleh steady lagi sambung lagi potong.. potong kobis sampai halus gillllller samcam pakai blender.. terel tak terel lah kan cik ptd nie... aku n ayoi dah lama surrender.. abg fariz lagi lah, dah masuk sungai dah dengan budak2 kanak2 riang ria.. paling champion mandi sungai adalah anak2 kak jaja, abang n adik.. diorang berdua tu, sampai campsite aje terus gedebush masuk sungai.. sampai ke petang, sampai nak dekat maghrib baru lah tukar baju okkkkkkk.. tu pon sebab dah kecut segala.. segala?? hahaha...

7) sekali lagi ayoi enterframe ketika Kak Pac potong bawang

8) aksi pertama ayoi masuk dalam air sungai - of cos mengigil yu all!! yang belakang ayoi tu abang, anak kak jaja
9) tiga dara pingitan idaman korang.. hahahaahhaha - kak rad, kak pac n yours truly!!

lepas kitorang dah mandi manda n tukar baju, so melepak2 kat pondok nie, tunggu yang senior2 memasak sambil aku n ayoi maen congkak.. ye,,,,,, kitorang maen permaenan tradisional okkkkkkkk.. taim nie encik ptd pegi beli durian dengan ipin.. budak2 yang ada tu suma pelik, tanya ape bende yg kitorang maen nie.. haiyaaaaaaaaaaa.. kesian maaaa.. budak2 zaman skrang tatau permaenan tradisional walaupon telah dimodenkan.. ko tengok ler congkak aku tu, warna warni lagi, plastik plak tu.. tak pakai buah guli dah, pakai buah macam ruma MnM.. haha

10) korang nampak ape kat gambar bawah nie? haaaaaaaaaaaaaa.. bendera wilayah tak tinggal yu alllllllllllllllllllllllllll.. encik ptd oh encik ptd

11) rehat2.. lapar2

tunggu punya tunggu, akhirnya balik jugak mereka2 warga pembeli durian.. lama giller pegi beli.. siap tanam, tunggu buah gugur agaknyer..

12) bestnyer makan durian..

13) kami penggemar durian okkkkkkkkkkk

14) aksi berani-mati-dengan-niat-tak-baik kitorang mengenakan encik ptd.. cik ptd 1 & 2 sangkut SELUAR PELIKAT encik ptd kat ranting pokok sebab sebelum tu encik ptd gantung jeket cik ptd 1 tinggi2.. hahahahah.. best2..

15) ayoi maen congkak dengan kak rad (cik ptd 2) akibat tak puas hati kalah maen dengan aku sebelum tu.. surprisingly kak rad kalah.. haiyaaaaaaaaa.. camne perempuan kalah maen congkak.. huhuhuh

lepas maen congkak, kitorang maen yang nama+negeri+binatang+buah+bende tu, gelak sampai sakit perut, bertambah2 lah lapar eden nie ha (bleh baca kat entry ayoi-mugiwara).... tengok afiq n apit gigih masak ayam n kambing barbeque, terliur yu allll.. bau dah la mengancam.. best...

lepas maghrib kitorang makan ramai2.. best2.. memang kenyang.. selain barbeque ada jugak colslaw, nasi goreng, sosej, nugget, etc.. paling best dapat minum kopi cap hang tuah.. haaaaaa.. lama tak minum kopi tu.. asyik neskepe aje... pastu maen UNO, monopoly, borak2 sampai pkul 2++pagi..

lepas tu kitorang tido lah.. aku plak macam besa, kalo masuk hutan ke pegi tempat baru ke, konfem tokleh tido.. terguling2, telentang, etc pon tokleh tido.. last2 pkul 4.30++pagi baru bleh tido.. 6.30 bangun subuh jap, sambung balik tido sampai lah nak dekat pkul 8 pagi terjaga, tu pon sebab encik ptd mintak kunci kereta, nak amek kasut, nak pegi jogging dengan ipin. lepas tu terus aku tokleh tido dah..

bangun, berus gigi, pegi pondok, tengok ape makanan yg ada.. paling best, sekali lagi ada kopi cap hang tuah.. yes, memang seswai lah dengan aku yg tak cukup tido tapi perlu energy nak drive pulang..

lepas tu kitorang mandi sungai lagi, ada operasi dari budak2 laki, nak tangkap ikan.. tengok gaya diorang, kemaen lagi..

16) cobaan yang hampir berhasil

17) aku n kak rad mengganggu cobaan menangkap ikan diorang


18) ikan dah makan umpan diorang tapi tersangkut kat celah batu plak.. aduh.. pastu tali umpan terputus plak

19) sila tunjuk kasut crocs masing2 yeeeeeeeee

20) operasi mencari tapi umpan yang terputus itu.. akhirnya kak rad yang nampak..

21) memang pon kalo baring baru lah air sampai dada

22) apit alihkan baru n afiq tarik tali joran, dapat ikan keli.. besar woooooo.. best...

23) tapi tetibe terlepas plak ikan tu time die menggeletik2.. huhuhu.. takde rezeki nak makan keli fresh

24) amek gambar dalam air..

25) kitorang posing2.. kak pac takut sejuk, ,so tak masuk air

lepas dah puas mandi2, kitorang pon salin2 baju, kemas2 bag, angkut barang masuk kereta...

26) tengah tunggu orang laen siap berkemas, nak amek group photo..

27) group photo 1

28) group photo 2 - bagus jugak bendera wilayah nie ek, tutup kegemukan ku.. hahahahaha
memang super best giller pegi camping nie.. nanti kalo ada lagi, konfem aku join sebab diorang suma baikkkkkkkkkkkkkkkkkk sangatttttttttttttttttttt..

p/s: lupa nak citer, balik dari janda baik, kitorang melencong ke KL, makan nasi padang kat kg. baru.. takyah pegi indon pon bleh makan nasi padang.. tapi nak pegi jugak.. nak pegi SHOPPING!!!

2 comments:

mugiwara said...

kalo ada lagi ektibiti cenggini ngan sape2 je la...
kasik tau aku...in advance 2 3 mggu kalo bleh...senang nk bodek bos mintak cuti...haha~

S. Suhana Ros said...

wow..bestnya cik aliaa! tak sabar nak tunggu episod 3 punya entri.