Thursday, January 29, 2009

underworld 3

sabtu lepas, 24 jan 2009 aku hanya berlepakan kat rumah aje.. sampai ke petang lepak2 sambil2 makan2 mee rebus yang aku masak.. ye....... aku dah lama tak masak okkkk... dahtu sampai ke petang, tu melepak depan tv, tengok tv sampai tatau nak tengok citer ape dah.. last2 mama cakap "jom pegi karaoke kat nilai!!!"

dahtu semorang pon dengan pantas tukar baju siap2 segala bagai n berpergian lah kitorang ke tempat karaoke kat nilai tu.. amek ko, 3 jam skali bantai.. tapi murah aje, 3jam tuk RM30... hehe

lepas dah karaoke, suara aku pon ala2 macam dah abes n sakit tekak bagai, kitorang ke giant nilai.. tetibe si tapai sms aku..

tapai - weih, jom tengok muvi kat alamanda
aku - citer pe??
tapai - citer pape lah
aku - citer ape besh skrang nie? nak tgk pkul brape (masa tu dah pkul 8mlm)
tapai - jap aku pegi sana tengok.. nanti aku roger ko

dahtu aku pon terus bershopping2an dengan family aku.. dalam hati kata "pehal mamat nie lama giller pegi alamanda.. naek upih kelapa ke?" lepas 5 minit, tapai call aku... aku angkat n terus cakap...

aliaa - ko naek ape pegi alamanda tu? merangkak?
tapai - (gelak dulu) weih, citer underworld ok tak?
aliaa - citer ape tu?
tapai - alah pasal alien lawan warewolf
aliaa - agak menarik.. citer laen ape ada?
tapai - ada laaaaaa.. aku dah beli teket dah
aliaa - ceh, ko dah beli teket baru tanye ok ke tak.. baik bagitau terus dah beli teket.. nak ayat bunga2 plak dulu.. keji lah ko
tapai - datang tau, aku dah beli dah nie..
aku - yolah2..

dahtu aku terus pegi alamanda.... dalam hati kata " erm.. citer ape ek? ada macam citer jiwang twilight tu tak? har har har"...

sampai aje alamanda, eman call..

eman - long, ko tengok wayang abeh pkul brape?
aku - entah.. wayang pkul 10.30.. pkul 12 abeh kot.. nape? (masa tu pkul 10 pm dah..)
eman - kitorang nie sorang pon tadak kunci rumah
(masa pegi nilai tadi bawak 2 kreta.. yg laen2 balik naek keta lagi satu, aku gerak ke alamanda naek keta aku terus)
aku - la... dahtu camne? nak datang amek ke?
eman - aah.. tunggu jap.. aku sampai
aku - ok..

besanya kalo dari rumah aku ke alamanda nie dalam 15 minit aje sampai.. normal speed atas highway lah harus - 110 km/j

tunggu punya tunggu, aku dah borak2 ngan tapai kat luar alamanda tunggu eman sampai nak amek kunci, tak sampai2 lagi.. pehal lah plak budak nie.. bawak kreta macam siput pulak.. akhirnya pkul 10.25 sampai lah die amek kunci.. rupenyer muhammad yang drive, patutlah lembab.. dahtu kitorang masuk wayang..

layan weih citer tu.. confem pasnie aku nak pegi carik underworld 1 & 2...



pehtu kitorang pon balik ler ke rumah masing2.. tapai nie kawan aku sejak aku darjah 1 lagi.. percaya tak? sila lah percaya.. kitorang sama kelas kat sekolah sksrd dari darjah 1 sampai 6.. sekolah agama petang sama kelas lagi dari darjah 1-3, darjah 4 aku masuk kelas laen, darjah 5 sama kelas balik sampai darjah 6.. dahtu masuk sekolah menengah die pegi SMAP kajang, aku pegi maahad kajang.. lepas aku balik dari UK, aku masuk UiTM.. lepas abeh form 5 die masuk UTM skudai.. masa aku final year rasanya kitorang jumpa balik, tu pon pasal izwan hassan (member sekolah rendah jugak) ada contact aku n kebetulan aku buat open haus.. sejak jumpa balik tu kitorang selalu lah kuar2 minum2 dengan kengkawan sekolah rendah yang laen jugak - izwan, zati, reza, deli kecik, fiqin, fuad, siti, huda, nas, sarah, etc.. suma nie member2 dari darjah 1 lagi.. lama kan kita kawan.. best2..

nak tengok muka si tapai nie? ni ha ada sebijik gambar yang ada muka die.. tu pon kebetulan die ikut aku pegi majlis bertunang member mak aku.. hahahahahahahahah tapai tapai... dulu die chubby.. skrang aku plak yang gemuks.. hahaha
lepas nie ada sorang lagi member kitorang nak kawen.. so kitorang akan jumpa ramai2 lagi.. sapa2 yang batch sksrd tahun 1991 - 1996, jom2 kita contact2..

4 comments:

Tuan Rumah said...

Hi! Nice blog, just nak inform yg we all dah ada blog http://bigapplealamanda.blogspot.com utk promotion and latest news. Tq

Izzah Marzuki said...
This comment has been removed by the author.
Izzah Marzuki said...

hoh,tapaiii???? akakaka.. nasik pun dia dah tak kenal, apalagi tapai!!!! aritu akak masak nasik beriani, akak paksa dia makan jugak.. buleh ke dia cakap masa nak makan tu "eh cemana nak makan pakai tangan aaaa..?? dah lupe laaa.." hek eleh, nyampah toll kitowang smua time tuu..

wooooo dia gi tengok underworld ngan aliaa ke.. dah busan sgt aar tu duk tido je kat umah.. last week pun akak gi nengok underworld kat alamanda tu setelah 2 thn kami berdua bersara dpd aktiviti membuang duit di gsc/tgv.. hehe.. hoh cari la part 1 & 2 nye, best jugak.. dulu kitorg ingat citer ni x kan top sbb x glamer pun & x masuk panggung.. tetibe citer ni masuk panggung lak ek.. hehe

julie^beth said...

kitorang (x-schoolmate sksrd) panggil die tapai sebab die macam lembik aje.. tapi kalo jogging, 15 jam tanpa henti bleh pulak.. haha.. tak reti makan pakai tangan? itu sudah lebey.. bleh jadi bahan nanti.. lenkali aliaa masak spegeti tuk die, aliaa nak suruh makan pakai tangan lah.. hahaha

memang die kata taim tu bosan giller.. tu yg ajak aliaa tu.. aliaa plak tak penak tengok, layan jugak..

kne carik yang 1&2 punya underworld nie.. hehe