Wednesday, November 19, 2008

haversack n restoran tupai-tupai (17 nov 2008)

restoran tupai2 ni terletak kat tepi highway kat KL (somewhere lar kan, ondway ke DBP tu.. tatau ape nama exact tempat).. yang terlajak ke restoran nie adalah bile encik ptd ajak pegi beli haversack beliau di pertama complex (PC), KL

cerita pasal nak pegi PC nie agak menarik lar.. mula2 encik ptd nak ajak sy pegi naek kenderaan awam.. tapi last2 pegi naek keta jugak.. kitorang telah bajet2 untuk menempuh jam yang amat hebat bilamana masuk ke area KL nanti.. akan tetapi, tak jem langsung pon.. bertolak pkul 5.30pm, pkul 6pm dah sampai.. agak heran la jugak kan.. tetibe baru teringat, skrang kan cuti sekolah dah start.. so memang kurang banyak lar kenderaan kat jalan raya.. alhamdulillah, sampai dengan selamat ke sana..

lepas soping2 (alah, beli satu haversack aje pon) tapi duit terbang ratus2.. encik ptd telah berjanji pada dirinya untuk menjaga haversack tersebut dengan penuh cermat.. mahai weih.. tapi demi nak panjat gunung n pegi camping2, beliau sanggup.. aku sama jugak.. haversack yang aku ada skrang nie pon dah bertahun2 aku pakai.. beli sekali memang mahal giller tapi bleh tahan pon lama giller jugak.. cuma haversack aku tu clip depan die satu dah patah, tinggal lagi satu.. tapi untuk sementara waktu nie bleh lagi ikat2.. cover dengan penuh bergaya so orang tengok sekali pandang memang tak perasan.. hehe..

so ondway balik tu kitorang pon fikir2kan lah nak makan ape ek tuk dinner nie.. pikir punye pikir, bajet2 nak makan kat area serdang sebab nak maghrib kat masjib upm.. tapi tetibe mendapat ilham nak makan kat sini..
belek2 menu, agak menarik lah kan.. harga boleh tahan, affordable.. order pon dibuat..
pic : minuman - fresh orange tanak ais n durian belanda (original tau, bukan cordial)
pic : makanan - mee kari n nasi goreng corn+beef (kacang tu dapat free, takyah bayar)

komen yang boleh diberikan adalah makanan kat sini sedap yu all!!! kat kedai nie ada jugak steam boat, sorang RM28, eat all u want tapi kalo tak habis, kne charge, RM10 untuk 100g.. pilih n makan berpada2..

next time nak try ikan 2 rasa die pulak.. my feveret dish tu.. kalo diorang bleh buat sedap, kira berjaya lar tu..

4 comments:

haslina said...

DIKKK...update lah....
:)

ayoi said...

okie~
nex time...gather kt cnie....
tp lama lg a kut....
saving beb...
lambt saving = lambt kawen...
huahuahua~

ayoi said...

chup!chup!
beberapa entri telah diupdate pd hari yg same keh?
sbb ada entri yg xde tarikh dan ada mase selang 10 hingga 15 minit antra satu entri dgn entri yg len..

ha...sape inchik ptd tuh?
saspisyus betol~

SITI NUR ALIAA ROSLAN said...

encik ptd tu abg fariz engko ler.. manader ptd lelaki yang laen dalam budak2 pbsm.. hehe..

aku update sekali gus beb log nie.. senang.. tulis punya lah lama.. update sekali.. amek ko... hahaha