Thursday, November 5, 2015

My birthday celebration(s)

Haaaa nampak dengan ada S di situ. Ewah! Actually, birthday aku sama bulan dengan mother. Beza pon 8 hari aje. So, tahun ni mother nak buat bacaan Yasin untuk beberapa celebration selain birthday mother dan aku. Kami celebrate ni masa 10 October 2015 yang lepas.

Kami celebrate birthday mother, aku, Mateen 1 month, Vivy 2 years old, doa selamat widad nak bersalin dan sedekah yasin dan doa untuk arwah atuk, nenek, tok dan tokwan. Haaa banyak kan...

Makan-makan nya kami buat simple aje. Mother order egg mayo sandwich dari online (tak ingat nama nanti aku update). Lepas tu aku buat kuah mee rebus resipi UK yang aku selalu masak masa kami duk UK dulu. Dan resipinya ikut tekak sendiri. Hahaha. Rebus speghetti, telur, potong-potong condiments, dan siap! Tidak dilupakan sambal cili api kicap.


sandwich sedap


letak telur rebus, salad, carrot rebus, dan cili api kicap.
Seperti biasa rumah ialah meriah dengan kanak-kanak riang. Lagipon masa tu season rugby world cup. So kami busy tengok rugby.








Actually aku masak dari pagi. Lepas tu aku kena pergi office sebab kena jaga exam. Aku balik aje lepas asar, barulah kami baca Yasin dan doa selamat.








Habis baca Yasin dan doa selamat, ada acara nyanyian birthday dan tiup-tiup lilin. Rupanya maisa dan belikan kek. Saja syok-syok. Hehehe.



Bila nyanyi happy birthday, suara masing-masing paling kuat sekali yang budak-budak tu. Masa tiup lilin pon diorang tiup penuh bersemangat sampai terkeluar segala air liur. Hahaha.

semangat sangat sampai berdiri dan duduk atas meja

Lepas tu kami makannn sambil tengok rugby. Malam tu England lawan. Kami dah beli tshirt rugby England masa hari celebrate birthday mother. So kami semua pakai masa hari baca yasin.


England Red Rose for England


Masa hari kejadian pulak, I mean masa hari birthday ku yang ke-31 itu, keluar lunch bersama mother. Tetiba terasa nak makan kat sushi king.




Mother belanjan sushi king. Makan salmon sashimi sampai tak larat. Hahahaha. Lepas tu mother belanja seluar hiking baru kat adidas. yeehaaaa semoga lebih bersemangat untuk hiking!!!

Hujung minggu nya tu, kakak-kakak kat office belanja birthday lunch kat manhattan fish market. Nak makan King's crab katanya!

kak faiza and kak siti

aku dan hanah

clam bercream

mac n cheese

udangggg


main meal nya...







Celebration involves food. Food makes me happy. Thank you lovelies!!!

4 comments:

Ummi Zara said...

hai aliaa...sandwich tu from garsa kitchen kot? mmg marvelous!

aliaaroslan said...

Hai Ummi Zara...

ya betul, dari garsa kitchen. sedap sangat, siap tapau bawak balik rumah hehehe...

sweet tooth said...

happy belated belated bday alia :-)

aliaaroslan said...

@sweet tooth terima kasih kak :)