Wednesday, June 16, 2010

the time is back again : survey camp @ cameron highland

tempat dah cemerlang, cuaca dah gemilang. serius, kali ni punya survey camp ialah sungguh mental torture ye kawan2. selama ni asyik la buat kat area yang panas berdesing (tepi pantai) or busy (dalam bandar). kali ni, amek ko kat cameron. dahla dengan cuaca yang asyik nak hujan-hujan manja.

pagi semalam, selasa, 15 june 2010, maka berangkatlah sebijik bas yang membawak kanak-kanak riang ria KLIUC ke cameron highland. lecturers n technician pon sama naik jugak, nak pegi jugak. sebelum tu, banyak lah pesanan penaja dari rakyat2 yang tak dapat ikut. petai la, jagung susu la. tapi serius murah kat sini weh!

petang semalam lepas sampai n cek in, terus kitorang ronda2 recce site untuk student buat kerje survey. by the way, kitorang duk kat area tanah rata. so lepas recce site, kitorang ke kea farm, kene lalu brinchang. pergh, jem gila brinchang. ropenyer ada pasar malam. oh, time tu dah kabus ye tuan2 dan puan2. kesejukan melampau.

lepas shopping2 kea farm, kitorang singgah kat area sebelum sampai balik ke tanah rata, kenonon nak minum teh. haji razak belanja kitorang. sodap tau Bharat Tea dengan strawberry pie!




so, on the second day, pagi2 lagi ialah hantar student yang kene contact lense infection ke hospital besar cameron (memang besar pon, tapi orang nye sikit aje). masa tunggu2 turn tu, nampak la orang local kat sini yang nak buat checkup kat hospital ni jugak. kecik betul cameron ni, sampai orang2 kat hospitak ni kenal each other. serius kagum aku!

lepas tu, macam biasa tengok student di site. then kitorang bincang kat mana nak letak TBM sebab BM yang original dah takde dan tak dijumpai.


bincang2 la mane nak letak.

height TBM ni kitorang ikut data dari GPS

kebetulan, point yang kitorang pilih ni dekat dengan starbucks. eh, memanggil2 ke?

students yang anxious!

sejarah survey camp, pegi buat kerje survey pakai shawl!


betul kan aku cakap, kalo cuaca sejuk ni memang mental torture. ni baru lepas lunch. cuaca pon sejuk. katil pulak empuk best! so?

3 comments:

atty's said...

beshnya g cameron ..

ADIA ZONE said...

cam besh jer stroberi pie tuh

julie^beth said...

kakty - memang best. mcm tanak balik
kak shiema - sodap! hand made jem