Monday, March 23, 2009

kemping bsmm uitm ( 20-22 feb 2009) - episode 1

udah lama berlalu kejadian ini.. tapinyer baru aje nak memblog.. sebenarnya tunggu gambar2 dari mizi (alasan aje.. apadahal maleh menulih, takde mood) tapinyer gambar tak kunjung tiba.. so nanti ada lagi episode2 seterusnya sebagai entry bergambar..

camping tersebut buat kat riverstone eco resort, ulu yam, selangor.. camping under persatuan bulan sabit merah malaysia, chapter uitm..

excited giller nak pegi camping nie, siap amek half day cuti lagi hari jumaat tu.. ms tengah hari tu, balik semula ke rumah sebab tertinggal kemah. dalam banyak2 bende camping, kemah jugak yang tertinggal. padahal malam sebelumnya aku dah cek2 suma list barang2 yg perlu dibawa.. kemah tertinggal tepi pintu.. so pulanglah ke rumah, amek kemah n tukar baju sekali.. then terus vroom ke selayang..

hampir 40 minit jugak naek mrr2, hala ke hospital selayang sebab nak amek saufi a.k.a doktor.. lepas dah pusing2 siap adegan sesat salah masuk simpang segala kat selayang tu, jumpa jugak saufi.. then kitorang terus ke campsite.. ingatkan budak2 dari uitm dah bertolak, rupenyer baru nak bertolak time kitorang nak dekat sampai campsite.. so ape lagi, berenti kat empangan air dulu, amek2 gambar...


lepas tu aku rasa lapar giller lah plak, maklumlah blum lunch lagi.. masa tu dah pkul 4 petang.. so kitorang turun bawah balik, pegi kat area2 pekan bt caves.. singgah makan kat restoran haslam.. tapi yusof haslam takde ye, pekerje beliau aje yang ada.. then aku pon makan. doktor minum aje.. diet katanya.. piiiraaahhhhh..

lepas tu kitorang dapat panggilan dari mizi yang diorang dah nak dekat sampai.. so kitorang pegi masjid dulu, asar.. then terus bertolak naik semula ke campsite..

sampai campsite, kak zuri, abg zizan n abg sham yg dah sampai.. so kitorang paking kreta n lepak2 borak2.. tak lama lepas tu 2 bijik bas restu barakah sampai (bas sewa dari uitm).. peserta2 camping pon angkut2 barang2 bawa masuk campsite.. kitorang pon perkenalkan diri kat pegawai pengiring, Pn. Azila..

masa peserta2 angkat barang + naikkan kemah, aku, mizi, doktor n abg sham masuk hutan, recce jalan utk night walk.. seperti biase aku tak buat ape pon.. aku tengok aje diorang tanda2 jalan dengan tali parameter (sila sebut ikut sebutan kak zuri yer) n tali rafia..

pic : aku n abg sham

pic : doktor n mizi

so sambungan citer ni nanti aku sambung yar.. hehehehe

4 comments:

mugiwara said...

weh~
aku tggu gmbr2 dr kamera kaksu n mizi ni...

mana gmbr berdua tu?
ko pn blom amek lg ek?

julie^beth said...

mugi - ni gambar dari camera fon aku, taim kitorang recce jalan night walk aritue.. gambar dari mizi tak dapat lagi.. huhu

mugiwara said...

huhu....sonoknye dpt nightwalk...
lama dh tak nightwalk~

bile ek kite nk amek gmbr tu dr mizi?

weh~ xde pape event lg keh dlm waktu terdekat neh?

julie^beth said...

aku dah sms kat mizi alamat aku, tapi sampai skrang tak dapat lagi dvd dari beliau yang mengandungi gambar2 tersebut.. huhu

event? aku nak buat tapinyer aku outstation sminggu, minggu depan.. pegi lumut yang boring plak tu.. huhu