Tuesday, October 8, 2013

Visit to the clinic.

Finally last night, after feeling so annoyed with this headache thingymajiggy, I went to see the doctor at one of the clinic near my house.

I explained and was trying my best to describe the pain and all. Then the doctor asked me :

Question 1 : Pernah kena migraine ke sebelum ni?
Answer : Tak pernah. 

Question 2 : Ada kena gastrik tak beberapa hari ni?
Answer : Takde.

Question 3 : Ada rasa loya-loya atau muntah-muntah?
Answer : Takde.

Final call : Awak ada sejarah gastrik. So kadang-kadang kalau gastrik teruk dia akan sampai sakit kepala. Saya kasi awak ubat buang angin. 
Saya : Oh, OK Dr. 

I came out from the doctor's office, with the hope that after this buang angin business is done, I will no longer have the headache. InsyaAllah.

Ermmm. The thing is, I have not been experiencing gastric in such a long time. So....

6 comments:

SueGinola said...

Doktor tu dignoss camtu je ke?huhuhu...
Apapun, Semoga cepat sembuh Aliaa....

Daddy Ziyyad said...

hahaha..
Padahal awak time tu, 'langsung tak sakit gastric', kan? LOL

aliaaroslan said...

@SueGinola thanks for the wish and doa, Sue.

aliaaroslan said...

@Daddy Ziyyad itulah pasalnya, saya agak keliru bila diberi ubat buang angin a.k.a berkaitan dengan gastrik. Saya assume, hasil diagnostic setiap doctor adalah berlainan, very subjective. cumanya, takde pulak saya buang-buang angin lepas makan ubat tu.

Any advise doc?

Dr Singa said...

ubat sakit pala dia bagi tak..?

mana belajar ubat buang angin boleh hilang sakit pala dia tu..?

aliaaroslan said...

@Dr Singa dia kasi panadol tapi lepas makan pon tak berkurangan sakit kepalanya.

tak sure saya kaedah diagnose doctor tu. saya ikut je lah arahan dia.