Monday, October 7, 2013

That 5% that they cheerish so much!

While marking up the assignments, tests, quizzes and lab reports, I find that there's one lab report, which needs to be produced individually by the students, was the SAME in content, all the way. The only thing that's differentiating them from one another was the student's name.

They even spelled my name not correctly TOGETHER. Duhhhh!!!!!

For that particular report, it carried 5% of their overall carry marks. I gave 3/5 for that report. And straight away I Whatsapp-ed one of the student :

Me : Lab report awak semua yang tajuk "bla bla bla" ni, semua orang punya content sama. Saya kasi 3/5 markah. Kena bahagi 6 lah so semua orang dapat sama rata markah. OK ke?

Student : Tak OK miss. So cemana miss? Boleh hantar lagi ke? Saya nak buat yang lain lah miss. Saya tak nak share markah. 

Me : Ha, tau pon. Haritu masa buat seronok je print beramai-ramai kan. OK saya kasi chance sampai this Wednesday.

Student : OK miss. Esok saya hantar.

Me : Bagitau classmate yang lain. Lambat dari tu saya tak nak mark dah. 



This is not counted as second chance anymore. It is more like third, fourth, fifth chances already.

So, siapa nak hantar anak-anak / adik / abang / kakak belajar dengan aku?

2 comments:

impian kasih said...

Hahaah. Akak pun buat mcm alia.. Sama jer markah bagi sama rata.. Saper suruh copy paste

aliaaroslan said...

@impian kasih nasib diorang lah kan... kita dah pesan jangan copy paste...