Saturday, June 23, 2012

satay wak kusen, kajang

big family gathering, mum's side. since mama takde, me adik beradik jadi wakil. but adik-adik semua sengal dengan hal masing-masing, aku pergi sorang. makan satay di kedai satay wak kusen kajang.

cemana nak ke sana? kalau dari kajang, stadium belah kiri, balai polis kajang belah kanan. jalan terus sampai jumpa masjid  kajang belah kanan dan sungai kantan belah kanan. terus lagi dan akan jumpa econsave kajang dan KPJ kajang belah kanan. lepas KPJ tu, terus lagi dan akan ada kedai makan MUAR belah kiri. itulah kedainya.

satay dan mee bandung muar ialah yang paling sedap kat kedai tu. tapi nasi lemak dia pon sedap jugak. mee hailam pon sama. pendek kata, semua sedap! well, dari kecik lagi memang kitorang suka makan satay wak kusen ni.

ada ambil gambar ngan wak kusen ni tapi kat camera acik noai. so nanti akan upload.

baju oren ialah pak ngah, abang ipar mama, yakni suami mak ngah KSU tu. then yang berdiri buat-buat busy tu ialah pakteh, yang tokei proton tu.

anak dan menanti pak long (abang sulung mama). from left - ayu, byan (anak ayu), kak azianty, abg jaja (husband kak aziantu) dan aina (anak diorang)

mak lang (kakak ipar mama, isteri paklang tokey travel agency tu), andrea (anak mak lang)dan abg edy (anak panlong)

far right - paklong, maklong, uzair (anak jaja jugak)


berdiri nak duduk - sydney (anak acik noai, yakni adik mama yang migrate ke US)

from left : ucu (adik bongsu mama), makteh (isteri pakteh, tokei proton gak), sydney, hazim n nina (anak2 ucu)

paklang (tokei travel agency aka tokey harley davidson jugak)

tengah ambil gambar ialah acik noai - adik mama yang migrate ke US tusebab jadi tukang ambil gambar, haruslah gambar aku takde. gambar with everyone ada but tak dapat lagi from acik noai.

perut penuh satay semalam!

0 comments: