Thursday, May 3, 2012

cameron...

tahun ni ialah tahun cameron. actually ini trip ke cameron yang first untuk tahun. sebelum trip site recce haritu. 

yang pergi, kawa-kawan office : kak siti (bawak myvi beliau), nai & didi. sepatutnya kak faiza dan hanah pon ikut. tapi hanah tiba-tiba tak sihat dan kak faiza ada baby kecik. so takut kami balik lambat pulak. trip first recce dan jugak jalan-jalan.

nai, kak siti

aku dan didi
kami gerak dari office sebab semua berkumpul kat situ. terus ikut SKVE dan NKVE masuk terus highway PLUS hala ke utara. stop breakfast di RnR sungai buloh. makan nasi lemak yang kak siti belikan.

lepas tu terus panjat naik cameron, ikut tapah. pitstop untuk isi minyak dan toilet sahaja. first stop ialah kilang strawberry. ada jual strawberry jam, strawberry syrup, dan ice cream strawberry. kami of course belasah ice cream, cuaca pon agak panas. 


makan ice cream


lunch di gerai di Tanah Rata

settle beli belah produk strawberry, kami pergi ke Big Strawberry Farm di Brinchang. nak petik strawberry pulak. 









settle makan strawberry fresh, kami naik Brinchang. of course tak trekking pon. naik pakai kereta lerrr. 






kami tak singgah mossey forest sebab tutup untuk maintenance. on the way ke BOH tea plantation sungei palas, kami singgah bergambar dulu...







 


driver tegar


makan ice cream bawah panas. giloooo ok!

sedap gile!


sengetkan kepala

petik, jangan tak petik, maklongggg

itu ialah papan tanda gunung brinchang yang bolehdiubahsesukahati

model tanpa bayaran

BOH BOH BOH

kununnn





settle di BOH, kami terus ke kea farm. shopping jagung, sayur-mayur, cactus segalabagai. sempat pulak makan jagung bakar berjemaah


alamak, terselit gambar BOH lagi
settle di kea farm, singgah di cactus point, beli pokok nyamuk. penuh satu kereta kak siti dengan barang-barang kami. membeli macam untuk satu asrama!

then kami terus turun untuk balik. sampai balik di office pukul 11pm. semua penat tapi seronok.

ada plan lagi nak naik cameron tahun ni?

2 comments:

haslina said...

salam adik ku.

baca post ALIA. erm mmg semuanya cameron sahaja.

p/s da boleh apply resident sana nampaknya.
;))

aliaaroslan said...

@haslina oh tidak... kajang di hatiku. hehehheeee. tapi kalau double resident ok gak kan.