Saturday, May 12, 2012

balik kampung akhir bulan lepas, makan aje kerjenye...

last weekend bulan lepas, aku balik ke rumah ayah. well, cuaca sangattt panas maka on the way tu berhenti beberapa kali beli air, beli ice cream, makan, toilet, etc.


lalu ipoh
sampai aje kat taiping, terus kami tengok wayang cerita Avengers, since dah janji dengan alim. sebelum tu. kami makan sushi king dulu. habis tengok wayang, kami dinner then balik rumah

esoknya, breakfast Mc Donalds dulu...



then kami jalan-jalan ke taiping, cari barang dan sebagainya. balik rumah, alim terus buat homework dan ayah dulu repair-belek rumah. aku potong buah-buahan yang beli semalamnya di RnR tapah. mengadap silakan!


malanya kami bawak ketam dan makan di kedai. tapi intro nya makan keropok goreng dulu...


ketam pedas, you all!!!


tomyam ketam pon ada!


telur dadar dan sambal belacan juga tak dilupakan...


puyuh goreng pon ada...


konyang giller! balik je lepak tengok tv then tidur. esoknya kami makan kari ikan siakap dan ikan sembilang goreng kat kedai gulai ikan sembilang di Matang. 


since lepas makan tu hantar alim balik asrama, aku dengan ayah pergi salon. ayah cuci rambut dan muka je. aku buat semua. cuci rambut, steam, hair treatment, cuci muka, pakai mask, etc. kami berdua, kene charge RM85 je. hihihi. suka! malamnya kami makan nasi lemak kat RnR Taiping.

by the way, lepas ke salon tu kami lunch di mee udang salleh stall. aku order mee rebus udang. of course udang bawak sendiri... fresh baru naik.


malam tu pergi taiping sentral. beli external hard disc baru. 1TB. nak isi ape pon aku tak tau. ahahhahaha...


final day, sebelum bertolak balik KL, singga salleh stall sekali lagi. makan cucur udang. 


lepas tu bertolak balik ke KL. ayah siap bekalkan kuey tiaw goreng salleh stall untuk dinner. senyum...

2 comments:

Ribbon Clown said...

aliaa, bestnya bawak raw food n pegi kedai masak. x penah jupe kedai camni hehe btw, alim sekolah asrama mana? mrsm taiping ke? oh kepochi jap hehe

aliaaroslan said...

@Ribbon Clown kalau kedai yang kitorang biasa pergi, memang bawak sendiri makanan basah untuk dimasak. kedai tu memang biasa pergi kalau kat taiping. alim masuk SMK Dr Burhanuddin. dia sekolah asrama harian. hehehe