Saturday, March 13, 2010

sesi mendera bahu, tangan n kaki (kali ni ke gunung datuk)

tujuan pendakian kali ni:
  1. recce tempat camping n route naik ke gunung datuk untuk camping n trekking next time dengan geng2 pbsm uitm (1 mei 2010.. ada sape2 nak join? jom!)
  2. mendera tangan, bahu dan kaki diri sendiri
  3. bawa widad yang first time trekking naik gunung
gunung datuk ni bukan kategori gunung, tapi bukit.. tapi trek die, nangis yu all.. (sape2 yang selalu naik gunung tu, sila la kutuk daku ini)

sepanjang trek, memang mencanak tahap dewa dewi.. slope stok2 70-80 degree punya style.. memang stylo la aku memaanjat.. bukan takat lutut kat dada, kat muka, dahi, segala la.. sampai ada beberapa tahap yang kne tarik diri ke atas.. jawab!

ada orang cakap, trek nuang paling mencabar.. kalo trek yg ni pon aku dah nangis2 separuh jalan nak balik, nnt nak naik nuang cane? sapa nak angkut aku balik?

ntah brapa puluh kali take 5 take 10 ntah.. mwahaha

kalo dah sampai pegang pinggang tu maknanya?

dah sampai campsite kat puncak, boleh pulak kne panjat tangga yang attach kat atas batu yang besar.. kiranya puncak sebenar adalah atas batu tu.. salah step aje, konfem tergelincir, masuk dalam gaung n pergi tak kembali.. memang menggeletar yu all!

dalam pada menggeletar seluruh badan kaki tangan, sampai jugak.. alhamdulillah

bagus la bawak widad.. memang trekker mate yang best! (oh ya, kami pegi bedua..)

nun jauh tu, ialah selat melaka (eh, yeke? orang cakap iye..)

pastu bila nak turun, dalam hati ni mcm tensi tahap no-word-can-describe-it.. serius.. padahal trek yg sama naik tadi kan.. tapi sbb menurun, lagi la memerlukan kekuatan otot kaki yg tinggi.. tahap menggeletar jadinya kaki aku.. (tapi widad pon cakap kaki die menggeletar jugak, so adakah itu normal?)

next?

7 comments:

nottingham said...

Am really proud of you, kids!!

chukayeh, widad yoja keriggu along yoja!

Nino said...

aliaa.. next time ajak le akak pulak.. nak itot jugak.. lama xmasuk utan.. huhuhu.. sgt boring yer.. huhuhu..

julie^beth said...

notts - amma!
kak melin - bole2

ADIA ZONE said...

huhuhu...menggeletar kaki yek....
org dah naik nuang, tapi x pernah naik datuk, but my uncle always naik sane....tapi rasenyer datuk lg mencabar dari nuang sebab kalo x silap kene panjat batu almost 80 degree right. nuang plak kene trekking lame ckit...hehehe
Mandi mande x kat jeram kaki gunung datuk?

Mimi Adia & Ari
-Rombau mari-

julie^beth said...

kak shiema - aritu naik nuang tp sampai lolo aje.. kalo nak sampai atas memang kne camping tdo semalam..
memang gunung datuk die punya trek kow2 punya.. nangis!

Mak Su said...

maksu daki gunung datuk 2 kali (kat kampung eden jer tu... hehehe). masa ting 1 sangat cargas. masa ting 3 sedikit lembik, masa turun tu kena time ujan lebat, sliding abis hehehe

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛