Friday, February 1, 2019

Exploring Xi'an, China : Muslim street at night and coffee session

Sampai aje dari Terracotta Fortress, dah gelap pun. Maklumlah siang pendek. Kami ambil taxi dari stesen bas ke Muslim street. Masa kat dalam taxi nak berkomunikasi 1 hal. So kami tunjuk aje gambar bell tower semalam hahaha.

Malam ni kami nak try daging rebus yang makan dengan roti macam roti pita. So kenalah beratur sebab yang ni paling femes punya. Dan paling sedap katanya.

tengah bagitau orang yang ambil order tu, nak order 3

cari duit nak bayar

memang beratur punya yang ni

sambil beratur. siti cari dan jaga tempat duduk.

siapa pergi nanti, sila try yang ni ok 


dia buat depan kita. 

sambal tu yang sedap tu

beli potato ni jugak dan yang kanan tu macam pelbagai tauhu potong-potong letak tambal sikit. sedap jugak yang ni

memang ramai manusia. malam lagi ramai orang dari siang


ada beli dan rasa sotong bakar. tapi liat. maybe banyak kali panaskan kot sobs 




sedap jugak kekacang ni

memang sedap roti burger daging cincang ni

makan bawah pokok hahaha

sempat lagi haha
Lepas makan kami pon ronda-ronda sekitar situ, cari coffee shop bagi meleburkan wang demi kopi sedap. hahaha.

tak sure yang ni pretend borak or memang borak. kau mampu coffee shop background bell tower.







pegang je buku tu. nak baca mana reti mandarin. 
Lepas puas mengopi, borak-borak dan transfer gambar segala, kami pon menapaklah pulang ke hotel. 

Puas hati harini jalan sakan.

2 comments:

NekCik said...

my kiv wishlist

Siti Yang Menaip said...

woaah tatau bila nak pegi sana kita tumpang tengok gambar
bestnyaa ada street food halal cemni boleh try local delicacies =D