Wednesday, October 24, 2018

Exploring Xi'an, China - Xian Jinyuan Furun Hotel, Xi'an City Wall


Kami sampai hotel jam 1 lebih pagi tu. Mandi-mandi, bersiap dan tido. Esoknya, Siti dan Eda siapkan breakfast. Breakfast simple, nasi goreng brahims makan dengan sambal sedap kakak Siti.


overlooking our hotel window
Settle breakfast, bersiap, kami pun keluar. Hotel kami tu kat mainroad. So since pukul 4am lagi dah bising orang keluar. Memang busy pon jalan kat sini. Orang yang naik basikal or motor, tak perlu pakai helmet. Dan diorang pon main jalan je sukahati, bawak pon laju. Surprisingly sepanjang kami kat sini takde lagi accident. Pemandu bas dan kereta sangat aware dengan pejalan kaki, motor dan basikal. 

Plannya nak cari kedai kopi since belum minum coffee lagi pagi tu. Tapi shooting dulu lah sambil-sambil. 
cuaca tak sejuk sangat walaupon bulan March

macam biasa, orang suruh duk diam nak ambil gambar, dia nak berleter

ada uncle tu offer ambilkan gambar kitorang

pose konon betulkan tudung

tengah bekerja ni, siapkan model

wajib selfie

Siti tengah bagi instruction kat Eda untuk pose cemana
Kami pon jalan punya jalan punya jalan tanpa arah tuju. Pastu ada satu kedai ala-ala fast food. Kami masuk, order coffee dan sweet potato balls tu. Sesambil minum kopi, discuss nak ke mana.


Kami memang ada jumpa discuss sebelum ke Xian ni, untuk itinerary, makan, tiket, hotel, etc. Tapi itinerary pon tak fix since bila discuss tu lebih kepada sembang benda lain hahaha. So discuss punya discuss, kami decide untuk ke Xian City Wall.

model serba boleh. kat tengah panas pon tabah pakai jeket, demi gambar cantik

ini lagi sorang. asal boleh.

outcome
tak sure ni gaya ape




model berkos rendah macam ni la hahaha

belakang tu lah city wall



oh by the way rambut shah tak blow-dry dengan hebat so terpaksa pakai topi hahaha

gituuu ada yang nak hire jadi model?





Kat tepi wall ni sahaja berapa puluh gambar daaa...

sementara orang lain punya turn ambil gambar, kita selfie lah




sebok kasi instruction hahaha


ketua model

berdiri mana?

konon explain sesuatu

tapi tak pasti isu apa

ketua model pon masuk frame

ketua model berlalu pergi

jauh sangat ketua model nak jalan sampai hujung so dia cancel dan duduk tepi je

tak pernah bosan dengan dua orang wanita ni

arahan : gelak

mixture

nak masuk musim spring, gambar ni pon jadilah
lepas dah bergambar kat tepi wall tu, kami pon jalan untuk ke city wall entrance. rupanya ada banyak entrance nak naik ke city wall ni. kami ikut yang dekat dengan hotel kami.



sempat pulak
ini one of the official government building.

Entry seterusnya. aktiviti kami kat Xian City Wall.

0 comments: