Pages

Tuesday, December 7, 2010

...

Resipi Curry Mutton:

Bahan-bahan:
Lamb shoulder (cut into small pieces) - 1 kg
Bawang besar - 2 biji (potong dua tak putus)
Bahan tumisan - bawang merah / besar + bawang putih + halia
Rempah kari - 4 sudu besar
Skimmed milk  - 1 kotak (1L) atau santan - 1 tin (tambah air 2 tin)

Kaedahnya:
  1. panaskan periuk. masukkan sedikit minyak masak,
  2. tumiskankan bahan tumisan sampai naik bau
  3. masukkan rempah kari. tumis sampai pecah minyak
  4. masukkan skimmed milk / santan
  5. masukkan lamb shoulder.
  6. masukkan bawang besar.
  7. masak selama 2 jam atau sehingga daging empuk.

sampai tak tau nak letak tajuk ape.


sekian terima kasih

6 comments:

  1. sodappnyerr roti naan makk.. oops, ke roti mamakk.. ahaks

    ReplyDelete
  2. *mengelap air liur sendiri di bibir*

    ReplyDelete
  3. wah wah wah....nakkkkkkkk sekali sekaki...

    ReplyDelete
  4. orang - sila pegi kedai nasi briyani dan order briyani kambing ya..

    ReplyDelete

say it to my face!!