Pages

Monday, July 30, 2012

Iftar 10/2012 - sayur mayur + ayam masak halia + pengat pisang

di office asyik terfikir je, ape nak masak untuk harini. yes, ayam masak halia! lama tak masak. rasanya last masak masa kat UK dolu-dolu. selalu order kat kedai je kan. tapi since mother kata "my tekak only for masakan along", maka hamba turutkan. 

steamed ladies finger + kacang panjang mentah + ayam masak halia

pengat pisang (guna pisang nangka)

melayan pengat di kala online
kali ni update blog pasal makanan waktu malam. kurang sikit terliur. hahaha

6 comments:

  1. terliur kty nengok pengat pisang..

    ReplyDelete
  2. @atty's saya pon terliur masa masak... bila makan, habis dah mengidam. hehe

    ReplyDelete
  3. oh yg tu org panggil pengat pisang ek.. kat perlis panggil bubur dh tu..kalau pengat keras sikit like agar2.. peberet tuh.. =))

    ReplyDelete
  4. @Citra Zura kadang panggil pengat, kadang panggil bubur. hehe. bantai je mane sempat. konsepnya sama je cara masak...

    ReplyDelete
  5. hehe ye la kan.. lain tmpt kot.. pepun nak cari resepi nk try buat gk.. mcm sedap je

    ReplyDelete
  6. @Citra Zura dah berjaya buat belom? kalau malas, beli je. hehe

    ReplyDelete

say it to my face!!