Pages

Thursday, March 10, 2011

sup + tomyam

kalau mereneh ayam dengan memasukkan sup bunjut adabi bersama kiub tom yam knorr, menghasilkan rasa sup kimchi korea.

sila cuba yar.

kalau nak pedas, sila masukkan serbuk cili ataupon chilli paste ataupon sambal oelek.

12 comments:

  1. oh..akan cuba nanti...
    sambal oelek tu apa?

    ReplyDelete
  2. wah cam sedap nie. tetiba dapat rasa masakan korea.

    kena cuba tu.

    ReplyDelete
  3. aah..nak tanya gak..samabal colek ke oelek..masakan korea tak penah rasa..so tak tau camne..

    ReplyDelete
  4. Alia, sungguh jeles saya menengok gambo2 berjalan-jalan kat bawah tu..geramnya..bilalah nak sampai ke belah sana tu..ada malam ni tido mimpi Belgium..

    ReplyDelete
  5. ajujua - sambal oelek tu macam cili giling la kak.. pasal cili hidup kat sini, sangat pedas. takut nak letak.

    ReplyDelete
  6. kak haslina - tu la. tak sangka jugak org korea makan pedas. hehe..

    ReplyDelete
  7. kak liza - sambal oelek tu macam cili giling. cili hidup diblendkan untuk masak sambal. saya pernah rasa ramen (noodle) korea. tu yang dapat idea rasa dia camne. hehe

    ReplyDelete
  8. kak liza - mimpi belgium. sambil2 tu plan nak jalan2 skali. hehe..

    ReplyDelete
  9. wahhh
    sampai ke korea peginya tu!
    :D

    ReplyDelete
  10. drhanie - baru feeling over the sea. hehe

    ReplyDelete
  11. afendi ariff - sedap. layan 2 mangkuk sup saje.

    ReplyDelete

say it to my face!!