yummy!!! we had this last week for brunch.
as requested by kak mimah, here is the way to make this salmon... (ni DrNotts punya recipe)
- kami beli salmon yang dah siap berpotong saiz ni di ALDI.
- letak rosemary + thymes. mix dengan perisa cap OXO vegetable (ataupon ape-ape sahaja cap pon takpe, janji vegetables punya). tambah olive oil sikit supaya perencah-perencah tu melekat kat salmon.
- tak yah letak garam pasal OXO tu dah masin dan salmon ni ikan yang keluarkan perisa masin sendiri (for some reason).
- then bakar. lepas dah bakar, letak atas dapur, tambah air sikit dan vegetables granules, masak sampai gravy pekat.
- sekian, yummy!!
- sekali lagi, konsepnya campak dalam oven sahaja. sementara tunggu salmon siap dibakar, nasi pon dah settle masak.
p/s: botak sangat suka!!! dia habiskan saya punya salmon.
6 comments:
emmmmm..nampak sedapppp...suke sgt anything yg dimasak dgn black paper..
sile letak recipe please!!!
kak mimah - letak rosemary + thymes. mix dengan perisa cap OXO vegetable. tambah olive oil sikit, then bakar. lepas dah bakar, letak atas dapur, tambah air sikit dan vegetables granules, masak sampai gravy pekat. sekian, yummy!!
izyan - bukan black pepper, tapi rosemary + thymes. tapi pedas2 macam letak blackpepper. sedap!
skali pandang nmpak cam ayam aa. nk wat jugak aa, tp sblm tu kne abiskn stok2 ikan jaket kt umah yeah!
momoe - i miss ikan jeket so much!!!! sila hantar 10 ekor ya!
Post a Comment