Bahan-bahan :
Ayam - bahagian drummet, 12 ketul
Halia - 6 ketul saiz ibu jari, dihiris nipis.
Bawang besar - 6 biji, dihiris bulat-bulat
Bahan tumisan - bawang merah / besar + bawang putih + halia
Air - 1 cawan
Kaedahnya :
- Tumiskan bahan tumisan dengan sedikit olive oil (jangan banyak sangat olive oil sebab nanti minyak dari ayam akan keluar jugak).
- Masukkan halia dan separuh dari bawang besar yang dihiris bulat-bulat.
- Masukkan ayam dan air. Masak sehingga ayam masak
- Masukkan separuh lagi bawang besar yang dihiris bulat-bulat dan gaulkan rata.
3 comments:
okeh..saya terliur..makan benda panas [the ginger] di kala musim sejuk mesti layan kan?
huda ramlee - layan gila. pastu angin badan yang dan terperap lama ni senang aje keluar. nikmat.. hehe
Post a Comment